3 veelvoorkomende fouten bij klussers

Handgereedschap

Wanneer je als klusser begint zijn er vaak veel dingen waar je tegen aanloopt. Problemen waarvan je achteraf denkt: “tja…. dat had ik toch anders moeten doen”. Gelukkig geven wij in dit blogbericht een aantal handige veelvoorkomende fouten weer. Dit geeft jou de mogelijkheid om deze fouten niet weer te hoeven maken. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook veel onnodige tijd. Meer tijd steken in de voorbereiding is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je achteraf fouten moet herstellen. Dit zullen engineers of klussers dan ook direct volmondig met ja beantwoorden.

Goedkoop aanschaffen

Er zijn veel klussers die nogal op de centen letten. Geen probleem! Dat is juist mooi om te zien, want je moet natuurlijk niet direct lukraak het duurste bestellen. Toch kun je ook doorslaan als het gaat om de tegenovergestelde kant. Goedkoop kan goed zijn, maar een regel die vaak wordt gehanteerd is: ‘goedkoop is duurkoop’. Soms heb je geluk, maar over het algemeen is de duurzaamheid van een goedkoop product erg kort. Het is daarom beter om wat kwalitatiever gereedschap aan te schaffen die vele jaren meegaat. Niet alleen de werkzaamheden worden hierdoor aangenamer, maar ook gaat het product langer mee. Je zult merken dat het product zich daardoor zelf weer terugverdiend.

Meten is weten

Er wordt gedacht dat mensen met twee linkerhanden vaak erg onhandig zijn. De naam zegt het al ze zijn niet handig aan de gang, maar onhandig. Dus eigenlijk zijn ze niet slim bezig. Het probleem zit hem hier vaak in dat ze direct aan de slag gaan zonder van te voren even te pijlen of het wel mogelijk is. Past dit of dat wel of heb ik hieraan gedacht? Een ervaren timmerman weet al veelvoorkomende fouten, maar dat laat de naam ook benadrukken ‘ervaren’. Door de jaren heen wordt je steeds handiger en slimmer in de omgang met problemen. Van te voren alles goed nameten en opmeten werpt om de lange termijn zijn vruchten af.

Onderhoud

De grootste klussers staan vaak bekend om hun rommelige en chaotische werkplaatsen. Een buitenstaander zou dit een zwijnenstal noemen terwijl de klusser het een georganiseerd overzicht vindt. Toch kan het soms de spuitgaten uitlopen en is ingrijpen beter. Daarom is het raadzaam om elke week na een lange klusweek weer alles op te ruimen. Dit geeft uiteindelijk minder chaos en ook meer rust tijdens het werken. Het is niet het leukste werk, maar voorkomt onnodige stress!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *