Dankzij een entresolvloer benut je je ruimte optimaal

Een entresolvloer, een verdiepingsvloer, een tussenvloer of een mezzanine, het zijn allemaal begrippen die hetzelfde beschrijven. Het gaat over een vloer die een hoog gebouw in de hoogte in tweeën deelt en daardoor vergroot je de beschikbare ruimte. Waar worden verdiepingsvloeren precies voor gebruikt en welke soorten verdiepingsvloeren zijn er zoal? In dit artikel lees je de soorten tussenvloeren, wat de voordelen zijn en hoe je het installeert. Laat je inspireren!

Diverse soorten entresolvloeren

Tussenvloeren bestaan meestal uit één verdieping. In heel hoge gebouwen zie je soms meerdere entresolvloeren boven elkaar. De vloer is te bereiken door een trap. Deze trap kan uit één recht stuk bestaan of – bij hogere entresolvloeren – opgebouwd zijn uit meerdere stukken waarbij een tussenplatform is gemonteerd. De vloer van de verdiepingsvloer kan bestaan uit een rooster of uit een volle vloer. Voor een volle vloer wordt er onder meer gebruik gemaakt van houten of metalen panelen. Je kunt ook verschillende tussenvloeren met elkaar verbinden door middel van loopbruggen.

De voordelen van tussenvloeren

Met een entresolvloer benut je zoveel mogelijk je beschikbare ruimte, en dan vooral in de hoogte. Soms wordt je magazijn te klein en denk je er aan om een gebouw bij te bouwen. Of je moet een extra locatie gaan huren. Een verdiepingsvloer kan een oplossing bieden voor je probleem. Op een tussenvloer kun je bijvoorbeeld ook een extra kantoorruimte inrichten. Zo zit je als teamleider van het magazijnpersoneel dichter bij je medewerkers. In privé woningen, bijvoorbeeld in een groot industrieel gebouw, creëer je extra leefruimte. Je gebruikt de tussenvloer als extra slaapplaats, als zit- en tv-hoek of als speelruimte voor de kinderen. Als je je woning wilt uitbreiden, is een tussenvloer vaak een mooie oplossing.

Hoe installeer je een tussenvloer?

Wij geven jou hierbij alvast de raad om hieraan niet zelf te beginnen. Verdiepingsvloeren zijn een onderdeel van je bouwconstructie. Ze krijgen grote gewichten te dragen. De installatie moet volgens de regels van de veiligheid gebeuren. Enkel erkende bouwers van tussenvloeren weten hoe dit moet. Zij zorgen ook voor de nodige railings en andere zaken die voor de veiligheid dienen. Denk voor je magazijn bijvoorbeeld aan stootkussens en signalisatie. Voor privé gebruik kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stijlvolle glazen balustrade. De verschillende onderdelen moeten veilig gemonteerd worden. Zo kom je als bedrijf ook perfect door de veiligheidscontroles die je regelmatig krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *