De ins en outs van MDF plinten

PlintenPlinten zijn één van de grootste stijlelementen in een gebouw, toch is de plintkeuze een vaak gehaaste klus waar niet zoveel aandacht aan besteed wordt als zou moeten. Zo hebben de plinten directe invloed op de uitstraling die je in jouw huis wil hebben. Plinten komen namelijk, net zoals mensen, in verschillende uitvoeringen en maten. De verschillende maten en uitvoeringen kunnen je huis de uitstraling geven die het verdient. Zo zijn er diverse interieurstijlen waarbij de plintstijl perfect aansluit en het samen één schitterend geheel vormt.

Plintkeuze

Het belangrijkste element waar opgelet moet worden is de interieurstijl die je in je huis hanteert. Hanteer je bijvoorbeeld een landelijke stijl dan zit je veelal te kiezen tussen de waalplinten en de monumenten plinten. Dit zijn sierlijke plinten met een extra elegante uitstraling die perfect passen in een natuurlijke interieurstijl. De meeste moderne huizen passen echter uitstekend bij de eveneens gepaste naam, de moderne plint. Dit is een plint met een strakke uitstraling die je in allerlei soorten maten en kleuren kan verkrijgen.

Materiaalkeuze

MDF is één van de meest voorkomende materialen wanneer het gaat om plinten, dit heeft meerdere redenen. MDF ofwel, Medium Density Fibreboard zijn industrieel vervaardigd houten platen die zich makkelijk laten bewerken zonder dat het barst, splijt of brokkelt. Het materiaal bestaat uit diverse soorten houtproducten die worden verwerkt tot vezels, deze vezels worden vervolgens samengevoegd door middel van kunsthars en machinaal geperst. Op deze manier krijg je een mooie vlakke plaat met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De plinten die je vandaag de dag vaak ziet zijn niet alleen van hoge kwaliteit maar zijn tevens vochtwerend, dit betekent dat je zelfs in de meest vochtige plekken van het huis plinten kan plaatsen.

Naast MDF zijn er nog een tal van materialen die gebruikt kunnen worden om plinten mee te maken. Zo krijg je bij grenen plinten een veelal robuuste uitstraling die uitstekend matcht met de landelijke omgeving.

Zoals je hierboven kan lezen zijn er nogal wat elementen van belang als het gaat om het kiezen van de juist plint en materiaalkeuze. Meer weten over MDF plinten, klik dan op bijgevoegde link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *