Een gietvloer in het hele huis

Wanneer er tegenwoordig in een woning een nieuwe vloer moet worden gelegd, wordt er vaak voor een gietvloer gekozen. Een gietvloer biedt veel voordelen vergeleken met een tegel- of houtenvloer. Omdat de materialen voor de gietvloeren van tegenwoordig in praktisch alle kleuren kunnen worden geleverd, kunnen ze bij ieder interieur worden toegepast. Je ziet ze nu nog regelmatig in woningen met een modern interieur, maar dat zal binnen een niet al te lange tijd veranderen.

Ervaring met gietvloeren.
Omdat gietvloeren al veel jaren worden gebruikt in kantoren, fabriekshallen en ontvangstruimtes is er veel ervaring opgedaan. Voor kantoren worden polyurethaan gietvloeren gebruikt, maar als er wordt gewerkt met chemische stoffen wordt epoxyhars toegepast.

De voordelen van een gietvloer in een woning.
Met een gietvloer kun je een mooi open effect creƫren. Ze kunnen door heel de woning naadloos worden gelegd. Een gietvloer wordt tegenwoordig niet alleen in een woonkamer gebruikt, maar ook voor de kinderkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Alle scheuren die in de bestaande vloer aanwezig waren worden met een gietvloer weggewerkt. Hij is waterdicht en kan gemakkelijk worden schoongemaakt. De gietvloer kan over een vloerverwarming worden gelegd.

Voor een kinderkamer is een gietvloer ideaal.
Omdat een gietvloer geluid absorberend is, hoor je praktisch geen geluid als je kind in zijn kamer aan het spelen is. Ook heeft polyurethaan het voordeel dan het enigszins veerkrachtig is. Wanneer er speelgoed op de vloer valt, gaat het niet snel stuk. Het is voor een kind heerlijk om op een vloer te spelen die ook vloerverwarming heeft.

Het leggen van een gietvloer.
Het is mogelijk om een gietvloer zelf te leggen, maar je kunt het beter aan de vakman overlaten. Wanneer je de kleur hebt uitgekozen zal de vakman, nadat hij de ruimte geheel stofvrij heeft gemaakt, in banen over de vloer uitgieten. Daarna zal hij het polyurethaan gelijkmatig verdelen en na rollen met een prik rol. Vervolgens moet de vloer drogen. Wanneer er achteraf iets niet in orde zou zijn dan zal de vakman dat komen herstellen. Begin er dus nooit zelf aan, maar laat het werk over aan de vakman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *