Een goede rolsteiger kopen voor de zaak

Ben je al een tijdje op zoek naar een goede rolsteiger voor de zaak? Het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste keuze te maken voor het kopen van een rolsteiger.

We geven in dit artikel een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij het kopen van een rolsteiger. Dit is de basis, dan maakt het ook niet uit of je een ASC rolsteiger of een Euro rolsteiger koopt.

Hoogte van de rolsteiger

Als bedrijf weet je inmiddels al wel op welke hoogtes er voornamelijk gewerkt dient te worden. Ben je vaak op dakhoogte bezig of bij grote gebouwen dan is het belangrijk dat ook je rolsteiger een behoorlijke hoogte heeft. Er wordt bij de rolsteiger specialisten altijd een onderscheid gemaakt tussen de werkhoogte en de hoogte van het platform. Dit is dus wel een belangrijk verschil. Met de platformhoogte wordt namelijk bedoeld op welke hoogte het platform van de rolsteiger zich bevindt. Daarnaast wordt er ook altijd gesproken over de werkhoogte van een rolsteiger. Dit is dus hoger dan de platformhoogte, want dit is de hoogte van het platform + de lichaamslengte van de persoon die op het platform werkt. Hierbij kun je het beste rekening houden met een lichaamslengte van ongeveer 1,70m.

Platform van de rolsteiger

We hebben het net gehad over de hoogte waarop gewerkt moet kunnen worden met een rolsteiger. Het platform van de rolsteiger zelf speelt hierin ook een rol. Als jij namelijk bepaalde werkzaamheden aan het uitvoeren bent op hoogte is het wel belangrijk dat je hiervoor voldoende ruimte hebt om dit te kunnen uitvoeren. Dit gaat dus zowel om de breedte van het platform als de lengte. Hoe langer het platform is en dus rolsteiger is hoe minder de rolsteiger ook verplaatst dient te worden. Let hierbij wel op dat de rolsteiger niet te groot is en je overal goed bij moet kunnen.

Advies voor het kopen van een rolsteiger

Twijfel over het kopen van de juiste rolsteiger? Dan kun je ook altijd contact opnemen met de specialist. Zij kunnen een advies geven voor jouw specifieke situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *