Efficiënt gaan schoonmaken

Efficiënt schoonmakenSchoonmaken, de één die vervloekt alles omtrent schoonmaken en de ander kan er geen genoeg van krijgen. Echter om een hygiënisch en proper huis te krijgen hoort schoonmaken er gewoon bij. Hieronder kunt u van diverse veelvoorkomende kwaaltjes lezen hoe u hier het beste mee om kan gaan.

Lijm verwijderen

Lijm is  er in diverse soorten, maten en kan zowel een natuurlijke als kunstmatige oorsprong hebben.  Er wordt een verbindingstechniek tot stand gebracht die kan worden toegepast op een divers aantal ondergronden. Of u de lijm nou gebruikt als knutselproduct of u bent opzoek naar de zwaardere industriële lijmen, feit blijft dat wanneer u lijmt of als u de twee ondergronden weer uit elkaar haalt er diverse lijmresten kunnen achterblijven . Deze lijmresten zijn vaan hardnekkig van karakter en vereisen speciale aandacht. Het verwijderen van lijmresten begint middels het gebruik van een stanleymes of plamuurmees waarmee u de eerste lijmresten kunt wegschrapen. Het residu kunt u vervolgens verwijderen met professionele removers. Het bijkomende voordeel bij het gebruik van dit soort removers is dat ze veelal de ondergrond direct ontvetten.

Kalk verwijderen

Kalkaanslag ontstaat wanneer calcium- en magnesiumionen in aanraking komen met wanden, kranen of tegelwerk. Van nature komen deze ionen veelal voor in hardwater maar wanneer zacht water stroomt door leidingen waar hardwater doorheen heeft gestroomd  bestaat nog steeds de kans dat er kalkaanslag vormt. Deze kalkaanslag heeft veelal een nare uitstraling en kan tevens negatieve hygiënische gevolgen hebben. De kalkreinigers die op de markt zijn, zijn veelal reinigers die gebruik maken van één component. Merken als Innotec maken gebruik van twee component kalk reinigers die naast kalk verwijderen ook uitstekend geschikt zijn om roest te verwijderen.

Leer reinigen

Leer is een bijzonder mooi natuurproduct dat veelal terugkomt in banken, kleren en schoenen. Het nadeel aan dit natuurproduct is dat, wanneer u zo lang mogelijk wil blijven genieten van uw leer, u dit met regelmaat moet reinigen. Leer kan namelijk op lange termijn beschadigen waardoor het in slechte staat komt, vervolgens is het herstellen van leer vaak duurder dan regelmatig onderhoud. De Leather cleaner van innotec is een speciaal ontwikkelde leerreiniger die zich focust op diverse soorten leer als kunstleder, gladleder en skai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *