Elektrisch gereedschap vs. handgereedschap

Gereedschap

Wanneer ga je voor handgereedschap of toch voor elektrisch gereedschap? Over het algemeen beginnen de meeste klussers met handgereedschap. Dit komt omdat het een stuk voordeliger is wat je makkelijk kunt uitvoeren. Vaak vanwege de kleine klussen die je in het begin moet uitvoeren. Te denken aan het aandraaien van een aantal schroeven of het zagen van plinten voor de woonkamer. Zo zijn er wel meer werkzaamheden die je als beginnende klusser niet veel tijd kosten. Toch is er een keerpunt waar het elektrisch gereedschap om de hoek komt kijken, maar wanneer is dit? Dit blogbericht laat het verschil zien tussen elektrisch- en handgereedschap.

Schroevendraaier of boormachine

GereedschapElke klusser heeft wel een schroevendraaier in zijn gereedschap kar liggen. In veel gevallen ontkom je ook niet aan schroevendraaiers. Bijvoorbeeld als elektricien. Hiervoor moet je soms kroonsteentjes aandraaien of schroeven losdraaien. Een accuboormachine zou hier te vel voor zijn en niet geschikt. Wil je bijvoorbeeld planken aan elkaar bevestigen met schroeven? Tja… dan ontkom je vaak niet aan een schroevendraaier. Zeker wanneer je spreekt over eikenhouten planken. Niet alleen kun je voorboren met een boormachine, maar ook kun je meer kracht uitoefenen tijdens het draaien.

 

Schuurpapier of schuurmachine

Het is altijd handig om schuurpapier bij je te hebben in de werkplaats. Dit kan ideaal zijn voor het afwerken van kleine beeldjes of kleine oppervlakten. Toch moet je soms een houten schuur verven. Voor het verven is het handig om de aan hechtlaag optimaal te maken. Dit doe je door te schuren. Met de hand schuren zou een tijdrovende klus zijn. Gelukkig kan een vlak- of bandschuurmachine hier prima volstaan.

Verstekzaag of afkortzaag

HandzaagWil je bijvoorbeeld plinten gaan zagen? Dan kan een simpele verstekzaag die je met de hand bediend prima volstaan. Worden de werkzaamheden vaker uitgevoerd of heb je een eigen klusbedrijf? Dan ontkom je niet aan een afkortzaag. Handig om bijvoorbeeld laminaat op de juiste lengte af te zagen en balken. Niet alleen zaag je hierdoor nauwkeuriger, maar ook nog eens een stuk sneller! Wel moet je goed de afweging maken als het gaat om prijs. De prijzen van de machines zijn al snel gelegen rond de tweehonderd euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *