Hoe ziet de huizenmarkt in Nederland er in de toekomst uit?

De voorgaande vraag is er een waar veel mensen graag een antwoord op zouden willen hebben. Helaas hebben we daar niet een eenzijdig antwoord op en is het er een die de komende jaren nog zal moeten blijken hoe het gaat lopen. Maar toch zijn er een aantal situatie die een stuk aannemelijker zijn dan andere situaties en die bespreken we.

De prijzen stijgen langzaam verder

De prijzen van woningen zijn afhankelijk van de vraag en het aanbod. Wanneer mensen bereid zijn er meer voor te betalen dan zullen de prijzen stijgen en die situatie is er wanneer er meer vraag is dan aanbod. Zelfs in deze onzekere tijd is er nog altijd een hogere vraag dan het aanbod. Wanneer we het ergste van de corona crisis hebben gehad en we met de maatregelen die we hebben genomen vooruit kunnen en er geen grote tweede golf komt, dan is de kans groot dat de huizenprijzen van woningen ook gewoon verder zullen stijgen. 

De economische gevolgen kunnen effect hebben

Dan zijn er ook nog de economische gevolgen van de crisis. Daar is op dit moment ook nog niet heel veel van te zeggen. Er wordt namelijk veel geld uitgegeven door de overheden om de klappen op te vangen. 

Maar hoe groot zullen de gevolgen echt zijn van de crisis en wat voor impact gaat het hebben? Dat is iets wat ook nog steeds een grote vraag is. Mocht het gebeuren dat er wel nog een grote economische crisis komt dan zal dat ongetwijfeld effect hebben op de huizenmarkt. Toch is er een groot verschil met 2008, waar de oorzaak van de crisis daadwerkelijk vanuit de huizenmarkt kwam en met de huidige crisis, waar de huizenmarkt juist goed gaat en verre van de oorzaak is. 

We zitten nog maar aan het begin van de corona crisis

Verder kan het natuurlijk ook zo zijn dat we nog maar aan het begin van de corona crisis zitten en dat het virus weer terug zal komen. Dat kan dan ook een grote invloed gaan hebben op de huizenmarkt in Nederland. Hoewel we het natuurlijk niet hopen, is het lastig te zeggen hoe deze ontwikkelingen verder zullen gaan. Je kunt hier ook meer over lezen op deze pagina van NU.

Ben jij bang dat een dergelijke situatie zich voor zal doen, maar ook van plan om een huis te gaan kopen? Dan is het slim om voor een zo veilige keuze te gaan. Kies een bestemming waar je nog een lange tijd kunt wonen en voor een nieuwbouw woning, zodat je zeker weet dat je huis in de toekomst meer waard zal worden. Wanneer je Bathmen woont dan kun je hier naar deze woningen kijken waar je verschillende mogelijkheden vindt om je geld in een gunstige en mooie nieuwbouwwoning te stoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *