Kiezen voor pelletkachels

Pelletkachel bestellenDe koude dagen zijn weer in aantocht en we gaan de gezelligheid en warmte weer in huis halen. Heerlijk ‘s avonds met een wijntje bij de haard geeft een echt thuisgevoel. Ontspannen een boek lezen in het wintermaanden, door jezelf naast de kachel te settelen. De pelletkachel is helemaal in opkomst en een geweldig alternatief voor de open haard of houtkachel.

Aanschaf

De pelletkachel neemt de laatste tijd steeds meer toe in populariteit. Wat is nu het verschil tussen een houtkachel en een pelletkachel.
De pelletkachel komt al jaren op de tweede plek. Nu is er sinds ongeveer een jaar een subsidie te krijgen van de overheid wanneer een pelletkachel wordt aangeschaft. De overheid heeft het plan om in 2050 het gas af te schaffen en andere energiebronnen aan te wenden. Hout en houtpellets zijn een prima alternatief. Voor het stoken van pelletkachels wordt gebruik gemaakt van speciale houtpellets.
Houtpellets zijn onbehandelde houtkrullen en zaagsel die als houtbrokjes worden samengeperst. Lijm of bindmiddelen zijn overbodig omdat het hout harsen bevat, die de brokjes bijeen houden. De grootte van de pellets varieert van 10 tot 30 mm. Ze lijken een beetje op koeienbiks.
Het rendement van de pelletkachel ligt zeer hoog en er is praktisch geen uitstoot van fijnstof.

Voordelen pelletkachels

De pelletkachel heeft een constante temperatuur. Waneer je deze aansteekst zal hij tot het einde dezelfde warmte verspreiden wat bij een houkachel niet zo is. De houtkachel kan soms ineens flink branden omdat er grote stukken hout worden gebruikt.
De pelletkachel is voorzien van een thermostaat die zo ingesteld kan worden zonder dat er veel schommelingen plaatsvinden
Deze kachel is voorzien van een reservoir, wat zonder bijvulling een aantal dagen de juiste hoeveelheid pellets geeft voor verbranding. De kachel werkt met een afstandsbediening.
De verbranding is schoon en de rookgassen veel kouder dan die van de houtkachel. Het rookkanaal is veel gemakkelijker aan te leggen. Stukken goedkoper dan de aanleg van een rookkanaal voor de houtkachel. Buren zullen nauwelijks last hebben van de rook.
Met een houtkachel ben je altijd bezig om hout te verzamelen, te kloven enz. Pelletkorrels zijn online en in de winkel verkrijgbaar.
Het reservoir van de pelletkachel kan worden gevuld met de pelletkorrels tot wel 15 kg. Hier kan een aantal dagen op worden gestookt.
De opslag van deze pellets is ook simpeler dan van houtblokken. Veel gemakkelijker in gebruik.

Uitstraling pelletkachel

Een pelletkachel bespaart energie en heeft toch een sfeervolle uitstraling. Ook de simpele montage trekt mensen vaak over de streep. Een pelletkachel is in verschillende maten verkrijgbaar en binnen een paar jaar terugverdiend. Een pelletkachel is ook verkrijgbaar in een kachel die aangesloten is op de CV. Deze wordt in de woonkamer geplaatst en geeft zijn warmte door aan de centrale verwarming in het hele huis. Een luchtpelletkachel verwarmt alleen de woonkamer en zorgt voor de gezellige sfeer.

Pellet inbouwkachel

Heeft u een plek waar een open haard was? De inbouw kachel kan op deze plek prima worden geplaatst. De rustige vlammen en het brede glas zorgen voor een mooie toevoeging aan uw interieur. Pelletkachels passen bij zowel een strakke, moderne inrichting als een klassiek interieur. Kijk voor informatie op de diverse websites.

Bron: Woon-Landelijk.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *