Kijk naar de gevel bij het kopen van een huis

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw huis kijk je naar heel veel aspecten. Staat het huis in een leuke buurt? Hoe groot is de tuin? Moeten we veel verbouwen? Echter vergeten veel mensen te kijken naar de kwaliteit van de gevels en funderingen. Scheuren in de muren of verzakte funderingen zijn niet alleen gevaarlijk maar ook nog eens heel duur om te herstellen. In deze blog leggen we dan ook graag waarom je bij het kopen van het huis moet kijken naar gevels en funderingen.

Scheuren in de muur

Scheuren in de muur kunnen verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden uit de buurt, wortels van een grote boom of trillingen van een trein. Het is niet dat dit gelijk scheuren in de muur veroorzaakt. Door deze trillingen worden de funderingen aangetast met verzakkingen tot gevolg. Deze verzakkingen in de funderingen veroorzaken vaak scheuren in de muur. Wanneer je dus bij een huis scheuren in de buitengevel ziet is de kans groot dat je funderingsproblemen hebt. Dit zou je kunnen onderzoeken en gelukkig herstellen. Echter kost dit wel geldt waar je dus rekening mee moet houden tijdens het kopen van het huis.

Scheurherstel

Wanneer je scheuren in de buitengevels ziet kun je dit gelukkig herstellen met scheurherstel producten zoals wapeningsstaven. Wanneer je handig bent kun je dit gemakkelijk zelf doen. Bij Wallproducts hebben ze een compleet assortiment van A tot Z om scheuren in de muur te herstellen. Je moet allereerst voeg verwijderen rondom de scheuren in muur om ruimte te maken voor wapeningsstaven. De wapeningsstaven breng je aan om de verbinding van de gevel te verstevigen. De wapeningsstaven zet je vast met mortelvoeg waarna de scheuren in de muur weer zijn herstel. Met steenreparatiemortel breng je de bakstenen weer op kleur en lijkt het alsof er niks is gebeurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *