Must-have elektrisch gereedschap

elektrisch gereedschap

Je bent pas een klusser als je natuurlijk ook beschikt over gereedschap. Dan spreken we niet zomaar over gereedschap, maar hebben we het natuurlijk over elektrisch gereedschap. Het is hetzelfde als een dokter zonder stethoscoop of een kapper zonder schaar. Zo mag bij een klusser natuurlijk ook geen elektrisch gereedschap ontbreken. Als beginner is het dan wel lastig, want welk elektrisch gereedschap heb je werkelijk nodig? Niet al het gereedschap wat wordt verkocht is handig. Dit blogbericht is er speciaal opgericht om te laten zien welk gereedschap echt niet mag ontbreken tijdens het klussen. Dit gereedschap is vooral handig vanwege hun brede inzetbaarheid. Te beginnen met accuboormachines

Accuboormachines

Een accuboormachine is breed inzetbaar en kan eigenlijk niet ontbreken als klusser. Natuurlijk kun je kiezen voor een schroevendraaier, maar deze is alleen geschikt voor het aandraaien van schroeven. Een accuboormachine daarentegen kan ook worden gebruikt voor het boren van gaten of het sneller kunnen aandraaien van schroeven. Je kunt zelfs gatenzagen gebruiken om gaten te zagen met een grotere diameter. Ideaal om snel en effectief aan de gang te gaan. Zeker de moeite waard om aan te schaffen wanneer vele schroeven per dag moeten worden aangedraaid. Dankzij een extra accu is continue doorwerken mogelijk.

Decoupeerzaag

Een decoupeerzaag kan ideaal worden ingezet wanneer je vele bochten moet zagen. Leuk om te gebruiken wanneer je voor je zoontje of dochter een leuk poppenhuis of kasteel maakt. Het leuke aan een decoupeermachine is dat je naast bochten ook wel rechte stukken kunt zagen. Dit kun je doen door gebruik te maken van een geleiderail of speciaal zaagje. Naast het zagen van bochten of rechte lijnen kun je ook verschillende soorten materialen zagen. Neem bijvoorbeeld wanneer je metaal of kunststoffen wilt zagen.

Schuurmachines

Na het zagen komt natuurlijk de afwerking. Voordat je kunt gaan schilderen moet je eerst het materiaal goed schuren. Dit is belangrijk om een betere hechting van de verf te creƫren. De meeste beginners schaffen een delta- of vlakschuurmachine aan. Deze zijn qua prijs goed betaalbaar en breed inzetbaar in veel verschillende situaties. Bijvoorbeeld wanneer je de kozijnen van je huis opnieuw moet schilderen. Kortom! Met bovenstaande drie gereedschappen kom je al een heel eind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *