Praktische tips bij het leggen van een gietvloer

Een gietvloer is een vloersoort die de afgelopen jaren enorm aan populariteit aan het winnen is. In tegenstelling tot andere vloersoorten, is het leggen van een gietvloer niet een klusje dat je zomaar zelf even uitvoert. Het is hierbij aan te raden om de hulp in te schakelen van een vloerenspecialist, omdat zo’n specialist de materialen, kennis en apparatuur heeft om de vloer optimaal in je huis te leggen. Het is namelijk een secuur werk om dit goed te doen. Kies je voor een gietvloer, let dan vooral op onderstaande punten.

Meerdere ruimtes

Een gietvloer past in meerdere ruimtes in je woning. In de woonkamer is het natuurlijk erg mooi, maar ook bijvoorbeeld in de badkamer of in de schuur of garage zou een gietvloer niet misstaan. Het is aan te raden om hier vooraf goed over na te denken, want dan kun je alles in een keer laten leggen. Bovendien kan een vloer in een bepaalde ruimte een coating nodig hebben, zoals in de badkamer. Met een speciale coating kan een gietvloer namelijk waterdicht worden, wat in de badkamer natuurlijk erg handig is.

Kleur van de vloer

In het verleden werd een gietvloer voornamelijk in een grijze kleur opgeleverd. Dit is een kleur die een industrieel karakter heeft, en daarom niet in elk huis goed zou passen. Het is vandaag de dag echter ook mogelijk om een gietvloer in andere kleuren te laten leggen. Het is zelfs mogelijk om een combinatie van meerdere kleuren te gebruiken. Zo kun je de vloer helemaal afstemmen op de stijl in jouw huis.

Houd rekening met tijd

Als je een gietvloer gaat laten leggen, dan kun je er vanuit gaat dat je een aantal dagen je huis niet in kan. Een gietvloer wordt namelijk in verschillende lagen over elkaar heen gegoten, en al deze lagen hebben tijd nodig om hard te worden. Zorg dus voor een alternatieve, tijdelijke woonruimte op het moment dat de vloer gelegd wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *