Schuifdeurkasten, mooi op maat

SchuifdeurkastenSchuifdeurkasten zijn handig in het gebruik want er past ontzettend veel in en het is mooi weggewerkt achter schuifdeuren. Die schuifdeuren zijn met een bepaald systeem bevestigd. Dit kan met een ophangsysteem waarbij de deuren, met daaraan kleine wieltjes, rollen langs een rail aan het plafond of juist met een rail aan de onderkant zodat de deuren daar overheen rollen. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke uitstraling of juist voor strak en modern. Schuifdeurkasten kun je eventueel plaatsen in een hal of in de slaapkamer. In de woonkamer is dit toch minder gebruikelijk. Met leg- en hanggedeeltes heb je heel veel ruimte in deze kasten zodat je er van alles en nog wat in kunt pakken. Het hanggedeelte voornamelijk voor kleding en het leggedeelte voor truien, broeken en/of linnengoed. Voeg er bijvoorbeeld verlichting aan toe voor een beter zicht in je kast. Tevens handig is een ladenblok en/of schoenenrek. Er zijn veel mogelijkheden. Er zijn diverse materialen te gebruiken in een schuifdeur, bijvoorbeeld de combinatie met hout aan de ene kant en een spiegel aan de andere kant. Het type omlijsting van het schuifdeursysteem is ook niet onbelangrijk. Hiervoor zijn vele soorten sierlijsten verkrijgbaar, met name aluminium of staal. Stel zelf hierin je eisen.

Zelf maken of laten maken

Het is mogelijk een schuifdeurkast zelf te maken en wanneer je minder handig bent, dit laten doen door een vakman op dit gebied. Het betreft dus in de meeste gevallen een kastensysteem waarin schuifdeuren zijn geplaatst die over een rail schuiven of in een rail hangen. Bij zelfbouw koop je hiervoor de benodigde materialen bij een bouwmarkt , houthandel of misschien zelfs online Ga je het zelf doen, eventueel samen met vrienden of familie, dan ben je wel goedkoper uit dan wanneer je het allemaal laat doen. Het zelf samenstellen van schuifdeurkasten is vrij eenvoudig. Je kunt het geheel helemaal naar eigen wens maken. Ze zijn in veel ruimtes te installeren en het hele systeem is tevens gemakkelijk te maken. Zorg voor de goede materialen, dat is het halve werk.

Kleuren en stijlen

Een schuifdeurkast kan simpel en strak van vorm zijn en basic van kleur omdat je de kast misschien plaatst in een berg- of werkruimte. Niet direct in het oog springend dus. Maar zo’n kast kun je tevens plaatsen in een slaapkamer of in de hal, juist als blikvanger. Dan is het wel mooier om de kast wat mee kleur en vorm te geven . Kijk in ieder geval, voordat je aan de klus begint, wat er allemaal in omloop is. De keuze is wat dat betreft reuze.

Bron: schilder-inutrecht.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *