Soorten plafond platen

Het renoveren van een plafond of nemen van een nieuw plafond kan nog best een klus zijn. Je wilt natuurlijk dat het plafond er zo netjes mogelijk uit ziet en vaak moet je daarvoor een hoop doen. Tenzij je natuurlijk kiest voor een systeemplafond. Dat is een goedkopere en gemakkelijkere manier om een plafond te renoveren die er alsnog heel erg netjes uit ziet, maar hoe werkt zo’n plafond nou precies en waarom is zo’n plafond een goede keuze?


Waarom noemen we het een systeemplafond?


Een systeemplafond is een soort plafond wat onder het oorspronkelijke dak komt hangen en dat wordt op een hele handige manier gedaan. Allereerst wordt er namelijk een soort frame opgehangen. Dit frame komt een stukje onder het originele plafond te hangen waardoor er een ruimte ontstaat tussen het originele plafond en het frame. Vervolgens worden er in het originele plafond platen gehangen. Deze plafondplaten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Wanneer alle platen in het plafond hangen, hangt er dus een plafond onder het originele plafond. Dit biedt dan vervolgens ook een hoop verschillende voordelen.

Welke voordelen biedt een systeemplafond?


Het meest positieve aan een systeemplafond, is natuurlijk het gemak ervan. Allereerst is het een vrij makkelijke manier om een plafond te monteren. Normaliter gaat dit namelijk vrij moeilijk wanneer we kijken naar andere manieren. Ook is het nog eens zo dat er een extra ruimte ontstaat tussen het originele plafond en de plafond platen. In deze ruimte is het bijvoorbeeld handig om kabels van elektriciteit, maar ook buizen van het sanitair te verwerken. Hierdoor zijn deze uit het zicht en verfraait het de ruimte enorm. Als laatste is het nog handig om te kijken naar de akoestiek van de ruimte. Het plafond zorgt er namelijk voor dat de akoestiek in de ruimte verbeterd. Hierdoor blijft het geluid in de ruimte beter, maar blijft het ook beter in de ruimte en is er minder last van een echo. De plafond platen zijn in verschillende soorten materiaal te verkrijgen waardoor het plafond dus ook in verschillende budgetten te krijgen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *