Verbouw je badkamer naar een wellness-ruimte

Als je van plan bent om jouw badkamer te verbouwen of als je in een nieuwe woning bent getrokken en een badkamer wilt laten plaatsen, dan zijn er verschillende zaken waar je over na moet denken. Omdat de badkamer een plek is waar je op je gemak moet kunnen zijn, is het wel zo prettig dat deze ook naar jouw wensen wordt ingericht. Als je echt wilt ontspannen dan kun je er voor kiezen om de badkamer om te bouwen tot een wellness-ruimte. Bij een wellness resorts heb je vaak de mogelijkheid om helemaal tot rust te komen en jouw lichaam de juiste aandacht te geven.

Hoe ga je aan de slag?

Allereerst is het belangrijk dat je duidelijk hebt welke wensen er zijn. Wat zou je graag in de badkamer willen hebben en welke mogelijkheden zijn er. Maak daarom een plan met een duidelijke omschrijving van wat de badkamer aan jou moet kunnen bieden. Bepaal hierbij welke materialen je wilt gebruiken en welke badkamermeubelen je wilt laten plaatsen. Wil je bijvoorbeeld een bad of alleen een douche? Wil je 1 of 2 wastafels? Dat zijn allemaal zaken waar je in de basis over na moet denken.

Maak gebruik van glas

Om het effect van een wellness na te kunnen bootsen kun je gebruik maken van verschillende soorten materialen. Door gebruik te maken van glas voor bijvoorbeeld een douchewand of een douchedeur, zorg je ervoor dat de ruimte een open karakter houdt. Hierdoor lijkt de badkamer ook vaak groter dan wanneer je een stenen muurtje als tussenwand zou plaatsen. Maak daarom ook gebruik van stevig glas dat tegen een stootje kan. Zo voorkom je dat door een ongelukje gevaarlijke situaties kunnen ontstaan wanneer iemand bijvoorbeeld tegen het glas aan botst.

Laat een professionele vloer leggen

Een ander type materiaal om de badkamer een uitstraling te geven zoals in een wellness, is door een professionele vloer te laten plaatsen. Maak je gebruik van professionele douchvloeren met solid surface, dan zorg je voor een luxe uitstraling in de badkamer. Dit materiaal is sterk, eenvoudig te bewerken, wordt op maat gemaakt en is zeer duurzaam. Een ander voordeel van het materiaal is dat het goed schoongehouden kan worden. Naast het laten plaatsen van een vloer die van Solid Surface gemaakt is, kun je ook de wastafel en badkamermeubels van dit materiaal op maat laten maken voor een compleet geheel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *