Voor- en nadelen van een PVC vloer

sneakers

Zoals je vast wel weet zijn er enorm veel verschillende soorten vloeren op de markt. De één kiest graag voor een mooie houten vloer, maar de ander neemt toch liever een PVC of tapijtvloer. Het is dan ook lastig om een goede keuze te maken, want alle vloeren hebben hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen van een PVC vloer.

De voordelen

Om te beginnen zijn PVC vloeren tegenwoordig zo goed doorontwikkeld dat ze daadwerkelijk om echte vloeren lijken. Je ziet in veel gevallen nog wel een beetje dat het kunststof is, maar veel gevallen kan je ook niet meer onderscheiden van echte houten vloeren. Echter hebben ze nog meer voordelen als de houten vloeren. Zo zijn de PVC vloeren waterafstotend en hierdoor enorm makkelijk schoon te maken. Verder zijn de vloeren enorm duurzaam en zullen ze voor een hele lange periode er mooi uit blijven zien. Ten slotte is deze vloersoort ook nog geschikt voor vloerverwarming.

De nadelen

Ook de PVC vloeren hebben een paar nadelen. Het grootste nadeel is dan ook dat de vloer een flinke investering is. De vloersoort is relatief duur, maar gaat wel lang mee en is dus zeker de investering waard. Een ander nadeel voor mensen blijft toch dat ze niet precies hetzelfde zijn als de echte houten vloeren.

Wil je ook een nieuwe PVC vloer aanschaffen? Neem dan zeker een kijkje op https://www.martijndewitvloeren.nl/pvc/  voor alles wat je moet weten over de PVC vloeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *