Waar kan ik mijn betonvloer laten repareren en waar moet ik opletten?

Je kent het wel. Je hebt een hoop beton in je huis zitten en het gaat rotten, er ontstaat betonrot. Maar hoe kun je dit oplossen? Dan wil je natuurlijk je betonvloer repareren. Daarin is het belangrijk om dit met een aantal stappen door te nemen. Hier lees je meer over het repareren van betonrot en het repareren van je betonvloer.

Wat is betonrot?

Betonrot is dat het beton wat je in je huis hebt of ergens anders om jou terrein bijvoorbeeld in de tuin dat het beton aan het afbrokkelen is. Dit ontstaat vaak omdat er in het beton roest ontstaat en het daardoor gaat afbrokkelen. Wat ook gebeurd is dat het beton van kleur veranderd. Het beton kan witter worden of juist een roestige kleur gaan krijgen.

Hoe kan je betonrot repareren?

Er is niet een handige manier op betonrot te repareren. Je zult namelijk al het beton wat aan het rotten is weg moeten halen om het vervolgens weer te kunnen opvullen. De prijzen kunnen behoorlijk oplopen als er een groot gedeelte van het beton al is gaan rotten. Als je ook beginnende betonrot ziet ontstaan is het ook de bedoeling dat je dit direct gaat vervangen om verdere schade te voorkomen en dus ook het voorkomen van hoge rekeningen omdat bijna al het beton is gaan rotten.

Als er betonrot aan het plafond ontstaat is het helemaal noodzaak om het zo snel mogelijk te repareren. Als je dit niet op tijd doet kan het gevaarlijk zijn en dat er beton naar beneden valt. Hier geldt de regel nog strenger dat als je beginnende betonrot ziet dit direct te repareren. Het is namelijk niet zo fijn als je bijvoorbeeld je hele balkon moet weghalen vanwege de betonrot.

Klik hier voor meer informatie.

Wat te doen bij het betonrot repareren van je vloer

Op Kwaaitaal en Mantavloeren ontstaat er een stuk sneller betonrot dan op een normale vloer. Ook al zie je beginnende betonrot op de vloer ontstaan is het beter om direct te hele Betonvloer repareren aangezien het dan ook snel op andere plekken om de vloer gaat rotten en je bezig blijft met het de betonvloer repareren.

Betonrot komt niet vaak voor

Bij de nieuwere huizen komt betonrot niet vaak voor het duurt namelijk jaren en jaren voordat beton pas gaat rotten en er betonreparaties nodig zijn. Beton kan soms namelijk pas na 50 jaar gaan rotten en dan zijn er betonreparaties nodig. Maar het is dus niet zo dat beton al naar een jaar of 2 gaat rotten. Daarom is het ook aan te raden om als je een verhuizing op de planning hebt staan te gaan verhuizen naar een wat nieuwer huis zodat je deze problemen met betonrot kunt voorkomen.

Hopelijk ben je zo voldoende geïnformeerd over betonrot en hoe je het kunt repareren. Als je er nu zelf last van hebt kun je genoeg bedrijven contacteren die je ook kunnen helpen bij het oplossen van betonrot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *