Waarom moet je in 2021 een eikenvloer laten leggen?

Als je een nieuwe vloer wilt zijn er heel veel verschillende opties. Je hebt een vloer van een zeil, je hebt een vloer van tegels maar je kunt ook kiezen voor een eiken houtenvloer. Hier lees je meer over een eikenvloer.

Wat is een eikenvloer?

Een eikenvloer is een vloer gemaakt van, wat de naam al zegt: eikenhout. Je hebt deze eikenvloer in heel wat verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld een vloer met donker eikenhouten vloer, je hebt een vloer met licht eikenhouten vloer enzovoorts. Ook heb je verschillende vormen in de vloeren. Je hebt bijvoorbeeld een vloer die in 1 rechte lijn door loop maar je hebt er ook 1 waarbij er vormpjes in zitten zoals vierkantjes.

Wat zijn de voordelen van een eikenvloer?

Aangezien deze vloer geen tegelvloer is is het een stuk minder koud. Deze vloer is altijd op kamertemperatuur zodat je het nooit koud hebt.

Een ander voordeel aan deze vloer is dat het een strak en mooi uiterlijk geeft aan je woonkamer. Het geeft namelijk een erg gezellige en knusse sfeer in tegenstelling tot een vloer van bijvoorbeeld tegels, die geven totaal niet die gezellige sfeer in jouw woonkamer.

Nog een voordeel is dat je de vloer makkelijk kunt schoonhouden. Je kunt namelijk als er iets gevallen is makkelijk de stofzuiger erover heen halen en het is weer helemaal schoon. Of je kunt er een doekje overhalen als er iets gemorst is. Bij een vloer van tegels gaat dit wat lastiger aangezien het dan tussen je tegels gaat zitten en het dan moeilijk weg te halen is.

Ook nog een voordeel hieraan is dat het niet al te prijzig is. Tegels zijn vaak nogal prijzig wat kan oplopen tot hele hoge rekeningen. Een eiken vloer is niet duur en daardoor kun je makkelijk een je huis een mooie en goedkope eiken vloer krijgen en hoef je niet heel veel geld uit te sparen. Ook gaan deze vloeren vaker nog langer mee dan de vloeren van tegels, dus dat is ook nog eens een bijkomend voordeel. Meer weten? Klik hier.

Is een eikenvloer iets voor jou?

Als je een nieuwe vloer zoekt en je wilt een gezellige sfeer in je huis is dit zeker wat voor jou. Het enige minpunt is is dat deze vloer niet makkelijk te leggen is en je dit zal moeten laten doen door een bedrijf. Als je wilt weten wat deze vloer gaat kosten, er zijn genoeg sites waar je mee kunt uitrekenen wat eiken vloerdelen kosten voor jouw huis. Het verschilt natuurlijk per huis hoeveel eiken vloerdelen je nodig hebt aangezien ieder huis zijn eigen grote heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *