Wandpanelen

WandpanelenSoms wil je net even iets anders in je woonkamer. Anders dan dat je al had maar ook anders dan iedereen die je kent. Een optie is dan natuurlijk om de wand te voorzien van een likje verf of een behang welke helemaal het tegen over gestelde is van wat je al had. Leuk, maar er zijn meer opties om je wand te gaan bekleden. Dat kan bijvoorbeeld met wandpanelen. Wandpanelen zijn er in allemaal verschillende kleuren en soorten dus voor iedereen is er wel wat wils. Tijd dus om het behang van de muur te trekken en nieuwe wandpanelen uit te gaan zoeken.

Wat zijn wandpanelen precies?

Wandpanelen zijn panelen van hout of kunststof welke met lijm of schroeven kunnen worden bevestigd aan de muur. Bijvoorbeeld als lambrisering zodat er een mooie afgewerkte wand ontstaat. Wandpanelen zijn door de materiaalsoort geschikt in vochtige ruimtes maar zeker ook elders. De panelen zijn er met of zonder print dus overal waar je ze wil gaan gebruiken kan je zeker een passend exemplaar vinden.

Wandpanelen zijn hygiënisch

Wandpanelen zijn ongelooflijk handig in de keuken, zeker achter het fornuis en de kraan. Wanneer je aan het eten koken bent heb je natuurlijk wel eens last van rondvliegende spetters. Ongelooflijk zonde is het wanneer deze op een geverfde of behangen wand komen. Wandpanelen zijn makkelijk af te nemen met een doekje en heb je dus zo weer schoon. Wandpanelen zijn er in verschillende kleuren en motieven dus je kan je keuken er een persoonlijke touche mee geven.

Wandpanelen zijn ook mogelijk in de woonkamer

Wandpanelen zijn dus een zeer handige toevoeging aan de keuken. Maar in de woonkamer kunnen ze ook erg mooi én uniek staan, niet iedereen maakt de keuze voor wandpanelen in de woonkamer. Dat terwijl er veel modellen juist erg geschikt zijn. Er zijn verschillende prints en texturen mogelijk waardoor je toch een eigen gevoel kan creëren in de ruimte. Daarnaast kan het ook in de woonkamer erg handig zijn wanneer je kinderen hebt. Zijn ze creatief en houden ze van verven? De wandpanelen zijn zo af te nemen met een doekje. Geen nood dus wanneer er wat verfspatten op de muur belanden nadat je kleine Picasso zich heeft uitgeleefd.

Waar kan je wandpanelen kopen?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om voor wandpanelen te kiezen is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je deze kan bezichtigen en kopen. Wandpanelen zijn onder andere te koop bij de bekende Doe-Het-Zelf zaken zoals de Praxis, Gamma en Karwei. Zelfs de Ikea heeft wandpanelen. Ook online zijn verschillende webshops beschikbaar welke wandpanelen verkopen. De keuze is in ieder geval reuze!

Wanneer je dus iets nieuws wil op de muur, houd dan ook de optie voor wandpanelen zeker in gedachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *