Wat is een bouwkundig adviesbureau?

Gebouwen

Voordat je overgaat tot het kopen van vastgoed spreekt het voor zich dat je over een goed beeld zal willen beschikken voor wat de bouwtechnische staat van het pand betreft. Om dit voor mekaar te krijgen is het belangrijk om een beroep te doen op een bouwkundig adviesbureau. Veel mensen doen dit niet en vertrouwen als het ware blind op de mening van de verkopers. Het spreekt echter voor zich dat deze mensen geen informatie zullen delen die potentieel de vraagprijs van hun vastgoed negatief zou kunnen beïnvloeden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er sprake kan zijn van gebreken die op het eerste zicht of met het blote oog niet zichtbaar zijn. Omwille van al deze verschillende redenen is een beroep doen op een expert in de praktijk ongelofelijk belangrijk.

             Waarom een bouwkundig adviesbureau inschakelen?

Voor heel wat mensen zal gelden dat ze hier op deze pagina wellicht voor het eerst horen over het bouwkundig adviesbureau. Dat is best mogelijk, maar toch is deze partij ongelofelijk belangrijk. Een dergelijk adviesbureau vormt namelijk een volledige controle uit van het pand dat je van plan bent om te kopen. Het doel van deze controle? Achterhalen of er mogelijks sprake is van verscholen gebreken die je na aankoop nog erg veel geld kunnen kosten.

Het gebeurt in de praktijk absoluut niet zelden dat mensen op een zeker ogenblik een pand kopen waarvan na afloop blijkt dat er bepaalde defecten aan bestaan. Deze defecten hoeven op het eerste zicht niet zo’n groot probleem te vormen, maar ze laten verhelpen kan gepaard gaan met een meer dan stevige kostprijs. Wat bijvoorbeeld te denken van de situatie waarin er sprake is van een defect aan het dak? De kans is zeer groot dat je dit defect na vaststelling zo snel mogelijk zal willen laten herstellen, maar de kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht is in het merendeel van de gevallen behoorlijk pittig.

             Op welke vlakken wordt de controle precies uitgevoerd?

De controle die wordt uitgevoerd is behoorlijk uitgebreid. Er wordt door een bouwinspecteur dan ook niet alleen gecontroleerd of er sprake is van zichtbare of onzichtbare gebreken. Daarnaast is het ook zo dat deze expert bijvoorbeeld na zal gaan of er sprake is van achterstallig onderhoud of niet. Op het eerste zicht kan dat achterstallig onderhoud op dat ogenblik nog niet voor problemen zorgen, maar het is wel mogelijk dat dit binnen een afzienbare tijd wel het geval kan zijn. Het is in de praktijk altijd interessant om hier een zicht op te hebben alvorens over te gaan tot het kopen van een bepaald vastgoed.

             Voorkom onverwachte kosten met een bouwkundig adviesbureau

De prijs die je tegenwoordig voor vastgoed moet betalen ligt ongelofelijk hoog. Dit zorgt ervoor dat veel mensen al hun spaargeld bij elkaar moeten rapen om er in te slagen om een woning aan te kunnen kopen. Het laatste wat je dan wil is dat je meteen na aankoop wordt geconfronteerd met een berg extra kosten die je niet had verwacht. Door het inschakelen van een bouwkundig adviesbureau en dus ook door het laten opstellen van een bouwkundig rapport weet je tot in de kleinste details precies waar je, je aan mag verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *