Wat moet u allemaal regelen bij een verhuizing

Een verhuizing is een periode met veel stress, een goede voorbereiding en een strakke planning is daarom erg belangrijk. Wanneer u dit op orde heeft zult u merken dat alles soepel verloopt. U heeft al genoeg aan uw hoofd tijdens een verhuizing dus u heeft geen zin in problemen. Wij helpen u alvast een stukje in de goede richting. We hebben namelijk op een rijtje gezet wat u allemaal moet regelen tijdens een verhuizing. Wanneer u dit volgt heeft u alles op orde!

Nieuwe huis controleren

Er zullen altijd wel dingen gedaan of vervangen moeten worden als u in een ander huis gaat wonen. Zorg dat u duidelijke heeft welke zaken dit allemaal zijn, hier kunt u dan rekening mee houden in de planning. Denk hierbij aan het verven van de muren of het leggen van de vloer, maar kijk bijvoorbeeld ook naar de hr ketel. Misschien is deze wel aan vervanging toe of is ercv ketel onderhoud nodig.

Abonnementen oversluiten

Alle abonnementen die u heeft lopen, moet u meenemen naar uw nieuwe huis of opzeggen. Ook is het een goed moment om alles te vergelijken. Misschien kunt u wel besparen op uw energiekosten of een goedkoper internet abonnement afsluiten. Deze zaken kunt u ruim van te voren regelen dus wacht hier niet te lang mee. 

Zoek een verhuisbedrijf

Wanneer u weet wanneer u precies gaat verhuizen kunt u een verhuisbedrijf gaan zoeken. Wacht hier dan ook niet te lang mee, als u dit op het laatste moment doet is er een kans dat iedereen al vol zit. Daarnaast kunt u aan het begin nog meerdere bedrijven met elkaar vergelijken. Er zit namelijk behoorlijk wat verschil in de tarieven van verhuisbedrijven.

Meubels kopen

Ook het kopen van meubels, of in ieder geval alvast gaan kijken wat u wilt, moet u gaan regelen. Als u weet wat de afmetingen van uw nieuwe woning zijn, kan uw zoektocht beginnen. Het vinden van de juiste meubels is best een behoorlijke klus die lang kan duren. Ook de levertijd is in sommige gevallen erg lang. Bestel de meubels dus direct als u iets heeft gevonden. U kunt de meubels laten bezorgen op het moment dat u de sleutel heeft of als de woning af is. 

Natuurlijk zijn er naast deze dingen nog een hoop dingen die u moet regelen. Voor iedereen is dit weer anders. Het is slim om een checklist te maken waar alles op staat wat u moet doen, ook kunt u alles gelijk inplannen. Op internet zijn meer dan genoeg van dit soort checklists te vinden. Als er iets mist kunt u het natuurlijk nog zelf aanvullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *